Terug naar nieuwsoverzicht

Hoe gaan we om met het Coronavirus?

Geen reacties

telefoon: 0345-613531 – mail: Info.HetHeerenlanden@cvo-av.nl


Enquête Leerlingen School & Corona: Wat vind jij ervan?


Filmpje Het Heerenlanden Coronaproof


Tijdpad Examenklassen 

MAVO

HAVO

VWO

Aangepaste slaag-zak-regeling  2020


Problemen met inloggen op Office of met het werken in Teams?

Meld het je mentor!

Hoe lid te worden van een groep in Teams en digitale lessen? Klik hier.

Hoe opdrachten in te leveren in Teams? Bekijk deze instructie!


5 juni

Brief Ouders & Leerlingen – 5 juni


29 mei

Brief Ouders & Leerlingen – 29 mei


15 mei

Brief Ouders & Leerlingen klas 1, 2 en 3

Brief Ouders & Leerlingen klas 4hv en 5v


23 april

Brief Leerlingen & Ouders 


17 april

Hoe gaan we verder na de meivakantie?


6 april

Annulering Cambridge 1HVT


2 april

Proefwerkweek 4 & 5V uitgesteld


30 maart

Berichtgeving Examenleerlingen & Ouders

Berichtgeving Leerlingen & Ouders van niet-examenklassen


24 maart

Berichtgeving CSE – SE  Examenleerlingen & Ouders


23 maart

Annulering IB examens 6VT


21 maart

Aandachtspunten toetsen examenleerlingen 4M

Aandachtspunten toetsen examenleerlingen 5H & 6V


18 maart

Berichtgeving Schoolexamens Leerlingen & Ouders 18 maart


17 maart

Berichtgeving Leerlingen 17 maart

Berichtgeving Examenleerlingen 17 maart

Berichtgeving Ouders Examenleerlingen 17 maart


16 maart

Berichtgeving Ouders 16 maart

Berichtgeving Leerlingen 16 maart


15 maart

Sluiting scholen van 16 maart tot 6 april.

Brief Ouders

Brief Leerlingen


12 maart

Vanmiddag is tijdens een landelijke persconferentie bekend gemaakt dat de scholen niet sluiten. Volgens de richtlijnen wordt u gevraagd om uw kind thuis te houden als hij/zij klachten heeft.


Kinderen die last hebben van een van de onderstaande klachten moeten thuisblijven:

  • Verkoudheid
  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Koorts

De extra gedrags- en hygiënemaatregelen waarover wij u op 1 maart informeerden gelden nog steeds. Zo volgen we de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de Veiligheidsregio om zo eventuele besmettingen te voorkomen.
We vragen al onze leerlingen en personeelsleden om extra aandacht te besteden aan hygiëne en gezondheid. Was regelmatig de handen, nies of hoest in de elleboogholte, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik direct bij het afval. Geef geen handen.

We verwijzen voor meer informatie naar de website van het RIVMOp de site wordt actuele informatie over het coronavirus gegeven en op veel vragen die bij ons allemaal leven, wordt antwoord gegeven. Ook op de sites van de GGD en thuisarts.nl staat nuttige informatie.

We hebben morgen (vrijdag 13 maart) overleg op school over de verschillende (buitenschoolse) activiteiten die voor de komende weken in de planning staan. We zullen u zo snel mogelijk berichten over het al dan niet doorgaan van die activiteiten.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, aarzelt u niet contact op te nemen met de school.

A.J. van Staalduine

directeur  Het Heerenlanden                                                                                                                                                                                                                 


1 maart

De besmetting met het coronavirus van een mevrouw in Gorinchem heeft veel onrust teweeg gebracht in onze regio. Zij heeft een aantal dagen in het Beatrix ziekenhuis verbleven. Het feit dat het ziekenhuis voorlopig “op slot” gaat, maakt veel indruk.

Ongetwijfeld leven er zorgen bij veel van onze leerlingen, ouders en personeelsleden. Zeker als je op de een of andere manier contact hebt gehad, de afgelopen dagen, met het Beatrix ziekenhuis. Op dit moment zijn er nog geen aanvullende maatregelen bekend gemaakt vanuit GGD en RIVM om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Op de persconferentie in Gorinchem die vanavond om 18.00 uur is geweest, gebeurde dat ook niet.

De uitwisseling die we de komende week organiseren voor havo4 naar Barcelona en Valencia gaat door. We volgen in deze de richtlijnen van het RIVM. Het reisadvies voor Spanje is positief en er zijn geen beperkende maatregelen van toepassing voor onze uitwisseling. Als mensen geen gezondheidsklachten hebben, hoeven ze niet thuis te blijven.

We hebben er begrip voor dat ouders en leerlingen van havo4 zich mogelijk zorgen maken over hoe het zal gaan als een leerling of een begeleider in Spanje ziek wordt, als hij of zij besmet met het coronavirus zou blijken te zijn. De kans daarop is echter heel klein. En mocht het toch gebeuren, dan zullen we vanuit school ons maximaal inzetten om de leerlingen vervroegd naar huis te halen en tot dat moment de nodige ondersteuning te verlenen in Spanje.

Vanavond gaat er, ter aanvulling op onze berichtgeving op de site, een mail naar alle ouders van onze school over het coronavirus. De mail bevat een samenvatting van de berichten die u op onze site kunt vinden. We raden u aan om die mail, of de voorgaande berichten over corona op onze site, goed te lezen. Er staat nuttige informatie in over hoe we de risico’s op besmetting met zijn allen klein kunnen houden.

A.J. van Staalduine
directeur Het Heerenlanden


 1 maart

Er zijn nu, zondag 1 maart, 10 mensen in Nederland ziek. Onder hen is een mevrouw die in het Gorinchemse Beatrix ziekenhuis heeft gelegen, en inmiddels is opgenomen in een Rotterdams ziekenhuis. Vandaag is bekend gemaakt dat het Beatrixziekenhuis voorlopig “op slot” gaat.

Ongetwijfeld leven er zorgen bij veel van onze leerlingen, ouders en personeelsleden. Zeker als je op de een of andere manier contact hebt gehad, de afgelopen dagen, met het Beatrix ziekenhuis. Op dit moment zijn er nog geen aanvullende maatregelen bekend gemaakt vanuit GGD en RIVM om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan, maar om 18.00 uur staat er in Gorinchem een persconferentie gepland. We wachten die persconferentie even af en zullen daarna opnieuw met en update komen op onze site.

Op de landelijke persconferentie die om 15.30 uur op NPO 1 te zien was, is één aanvullende maatregel bekend gemaakt. Mensen die recent in Noord-Italië zijn geweest (of China, Iran, Singapore of Zuid-Korea) en lichte klachten hebben aan hun luchtwegen, wordt gevraagd een paar dagen thuis te blijven, om te bekijken of de klachten verergeren. Als dat zo is, wordt hen gevraagd telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Dit in aanvulling op de richtlijnen die al eerder bekend gemaakt zijn, en die in ons vorige bericht op de site genoemd zijn.

Voor de komende week staat er een uitwisseling in havo4 op het programma naar Spanje. Vanuit de advisering van de Rijksoverheid (het reisadvies voor alle regio’s in Spanje is positief) is er geen reden deze reis niet door te laten gaan. Maar we wachten even af wat er gezegd wordt op de persconferentie van 18.oo uur in Gorinchem; mogelijk is wat daar gezegd wordt van invloed op ons besluit om de reis al dan niet te schrappen. In de loop van de avond melden we ons met een nieuwe update.

A.J. van Staalduine
directeur Het Heerenlanden


De voorjaarsvakantie is voorbij, de school gaat weer beginnen. Het zal niemand ontgaan zijn: tijdens de vakantie heeft het coronavirus ook ons land bereikt, er zijn nu 2 mensen ziek. Beiden hebben het virus waarschijnlijk opgelopen in Italië, in Lombardije.

Op school volgen we de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Er zijn in onze regio op dit moment geen preventieve maatregelen nodig; wel is het van belang om met elkaar attent te zijn op ziekte en klachten. We vragen al onze leerlingen en personeelsleden, met name de leerlingen en personeelsleden die de afgelopen week op reis zijn geweest naar een gebied met veel besmettingen, om extra aandacht te besteden aan hygiëne en gezondheid. Was regelmatig de handen, nies of hoest in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik direct bij het afval. Voorlopig is het raadzaam elkaar geen hand te geven.

Als bij een leerling of personeelslid sprake is van de volgende 3 dingen, gaan we er van uit dat er direct telefonisch contact opgenomen wordt met de huisarts (svp niet naar de huisarts toegaan, dan zou het gevaar op besmetting toenemen):

  • U/je bent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Noord-Italië geweest (of bij iemand die het coronavirus heeft)
  • U heeft/je hebt 38 graden koorts of hoger
  • U heeft/je hebt 1 of 2 van deze klachten: hoesten, moeilijk ademhalen.

Voor buitenschoolse activiteiten zien we nog geen aanleiding om deze niet door te laten gaan. We volgen hierbij de advisering van de Rijksoverheid en vermijden vanzelfsprekend het contact met risicogebieden.

We verwijzen voor meer informatie graag naar de website van het RIVM. Op de site wordt actuele informatie over het coronavirus gegeven en op veel vragen die bij ons allemaal leven, wordt antwoord gegeven. Ook op de sites van de GGD en thuisarts.nl staat nuttige informatie.

Als het virus zich in onze regio verder gaat verspreiden zullen we in afstemming met de GGD u/je nader informeren hoe we dan zullen handelen.

Laten we met zijn allen op een verstandige, nuchtere manier omgaan met de risico’s op coronabesmetting, in de hoop dat de verspreiding van de ziekte verder beperkt moge blijven.

A.J. van Staalduine
directeur Het Heerenlanden

 

Geplaatst 29 februari 2020