Terug naar nieuwsoverzicht

Heerenlanden TTO’ers are winners!

Geen reacties

Het Heerenlanden wint de EYP (European Youth Parliament) voorronde in Hoorn en plaatst zich daarmee voor de Nationale Sessie in Amsterdam van 8-11 februari.

Bram Swaanen, Anne Swaanen, Annelies van Brakel, Floor Soons, Iris Boerma, Tasha van Rossum, Marieke Bron, Arne van Iterson en Teun Heijnen, allen leerlingen uit de tweetalige bovenbouw, hebben afgelopen weekend te horen gekregen dat zij tijdens de voorronde in Hoorn de jury hebben overtuigd dat zij dit jaar de beste waren. De jury prees de delegatie onder andere   om hun sociale vaardigheden, academische denkniveau, en constructieve bijdrage aan het debat.

EYP – ofwel EJP (Europees Jeugdparlement) – is een organisatie die zich richt op jongeren uit heel Europa, en hen aanmoedigt om hun mening te verwoorden en de toekomst van hun continent mede te bepalen. Door middel van onder andere debatwedstrijden geeft EYP jongeren de mogelijkheid hun eigen mening uiten. Scholieren worden aangemoedigd om zich in de actualiteit te verdiepen, te leren werken met democratische besluitvorming en persoonlijk initiatief te tonen.

Om deze doelen te bereiken, organiseert het EYP ieder jaar tientallen evenementen en conferenties in diverse landen in Europa. De hoogtepunten van het EYP-jaar zijn de Internationale Sessies, tiendaagse conferenties waarbij elk land de beste delegaties afvaardigt, en waarbij op hoog niveau Europese onderwerpen besproken worden. De Nederlandse delegatie voor deze Internationale Sessies, maar ook een groot aantal andere conferenties in het buitenland, wordt geselecteerd op onze Nationale Sessie.

Om mee te doen aan de Nationale Sessie moet een delegatie zich plaatsen via de Preliminary Sessions. En dat is de Heerenlanden delegatie dus gelukt!

 

Geplaatst 26 november 2018