Terug naar nieuwsoverzicht

Boek van de Maand

Geen reacties

Ranger’s Apprentice – Ruins of Gorlan  by John Flanagan

John Flanagan schreef dit boek om zijn dyslectische 12-jarige zoon Michael geïnteresseerd te krijgen in lezen en hem te laten ervaren dat lezen leuk is. Michael was klein voor zijn leeftijd en al zijn vrienden waren veel groter en sterker. Om Michael te laten zien dat je niet altijd groot en sterk hoeft te zijn om een held te worden, schreef John een verhaal over een kleine, slimme, behendige, inventieve en dappere jongen die spannende avonturen beleeft.

De hoofdpersoon heet Wil en is een weesjongen van 15 jaar oud die zijn hele leven al droomt van een bestaan als stoere ridder. Helaas heeft hij niet het postuur en de kracht om voor de opleiding van ridder gekozen te worden. Hij wordt de leerling van Halt, de eigenzinnige Ranger die de koning van het rijk Araluen dient.
De Rangers hebben iets mysterieus. Het hele korps is omgeven door geheimzinnigheid, maar zij zijn het die de orde in het land handhaven en vijanden buiten de deur houden. De opleiding is zwaar, maar Wil is een goede leerling en al gauw mag hij mee op een missie om de moord op de koning te voorkomen.

Ruins of Gorlan, het eerste deel van de reeks, is een boek waarin avontuur en vriendschap centraal staan. Het speelt zich voornamelijk af in het rijk Araluen, wat veel weg heeft van het Verenigd Koninkrijk, in een tijd die lijkt op die van de middeleeuwen. Ga het lezen als je van dit genre houdt, en als het je bevalt dan zijn er nog 11 delen waaraan je net zoveel plezier zal beleven!

Aanbevolen voor mavo 4, havo 3, 4 en vwo 2, 3, en 4.

Geplaatst 31 maart 2019