Mediatheek

Mediatheek afbeelding

 


Uitgelicht

Er kunnen boeken worden geleend, maar wel het vriendelijke verzoek deze te reserveren via de app (lees hieronder de info over Mijn AuraSpace). De gereserveerde boeken liggen op schooldagen op de balie in de mediatheek. Ook de boeken die worden ingeleverd, kunnen hier worden neergelegd. Er wordt geen boete in rekening gebracht. 

Een leerling kan vanaf een laptop geen printopdracht versturen naar de printer in de mediatheek. Als het bestand echt geprint moet worden dan mag een leerling het bestand via de mail of Chat van Teams sturen naar: s.r.van.leeuwen@cvo-av.nl  De leerling ontvangt een bericht wanneer het printje opgehaald kan worden. Versturen naar eigen mail of opslaan in One Drive en in de mediatheek op een computer het bestand uit komen printen, bestaat natuurlijk ook nog steeds tot de mogelijkheden.

De mediatheek wordt veel ingezet voor toetsen en klassikale reserveringen. Hierdoor kan het zijn dat je niet op een computer kunt komen werken. Alleen iets printen? Stuur dan het te printen bestand naar s.r.van.leeuwen@cvo-av.nl en je krijgt een mail zodra het document geprint en wel op de balie van de mediatheek ligt. 


In de mediatheek kunnen leerlingen werken aan huiswerk. Er is altijd een medewerker aanwezig die de leerling met informatievragen kan helpen. In de mediatheek is er o.a. gelegenheid tot het werken op de computer, kopiëren, inhalen toetsen en het lenen van diverse materialen. In de mediatheek gelden dezelfde regels als in de klas.

Internetcatalogus

De mediatheek heeft een internetcatalogus zodat je altijd en overal kunt zien (ook thuis) wat we in huis hebben. Je kunt in deze catalogus gericht zoeken op onderwerp, titel of schrijver. Je vindt hier ook handige links naar websites die je kunnen helpen bij het zoeken naar recensies, boeken, algemene informatie, ideeën voor het profielwerkstuk of hoe je een betrouwbaar onderzoek doet.

Mijn AuraSpace

Je kunt een eigen account aanmaken in Mijn AuraSpace. Hiervoor moet je je aanmelden en je gegevens invullen (pasnummer=leerlingennummer).  Als je dit hebt gedaan, kun je voortaan meteen inloggen om bij je eigen gegevens te komen. Je kunt dan zien wat je hebt geleend en tot wanneer. Ook kun je in Mijn AuraSpace verlengen of een reservering maken.

Download de Aura Library App en je kunt alles regelen met je mobiel.

Uitleentermijn 3 weken
Boete € 0.05 p/d
ZW-kopie € 0.05
ZW-print € 0,05
KL-print € 0.10-0,50

Volg ons ook op:

Instagram

Facebook

Twitter

Vragen? Je kunt mailen naar mediatheek.hetheerenlanden@cvo-av.nl, maar een bericht via de Chat van Teams mag ook (S.R. van Leeuwen)!