Dagopening

 


Wil je de dagopeningen een nieuw impuls geven of wil je een herstart maken met de dagopeningen dan kunnen de ondersteunende links van de oase een waardevolle aan- of invulling zijn.


Informatie Oase nieuwe jaar: 2021

Week 3:
Elke week voegen we per dag minimaal één extra item toe aan het materiaal in de app, dat aansluit op de actualiteit. Deze items vindt u niet terug in het papieren magazine.
Volgende week in de rubriek Actueel aandacht voor de volgende onderwerpen:
  • Wat gaat u als eerste doen, als alles weer opengaat en we weer wat vrijheden terug krijgen? Op maandag gaat het over de voorspelling dat 2021 door velen als ‘feestjaar’ beschouwd wordt. Mensen willen in gaan halen wat ze in 2020 allemaal gemist hebt.
  • Nadat president Trump definitief verwijderd werd van Twitter, stapten veel van zijn aanhangers over naar het platform Parler. Toen ook daar bedreigingen en nepnieuws werden gedeeld, is de site offline gehaald. Bekijk op dinsdag het filmpje en bespreek met de klas wat zij van dit onderwerp vinden.
  • Op woensdag gaat het over de inauguratie van Joe Biden als president van Amerika. Zal alles een beetje rustig verlopen?
  • Lees op donderdag over het begin van het internet, toen het nog een groot experiment was. Alles zou voor iedereen beschikbaar zijn, was toen nog het idee van Google. Maar als snel bleek dat deze vorm van openheid niet voor alle partijen wenselijk was.
  • In de politiek heeft de media een belangrijke rol. Naast de Tweede Kamer, is het de taak van de media om de regering te controleren.  Bespreek op vrijdag hoe dat in zijn werk gaat en wat journalisten en de Tweede Kamer graag zouden veranderen.

 


Alternatief voor dagopening indien Oase uit de lucht is:

Presentatie IMPULS dagopening

Je bent uniek:

 

Vooroordelen:

Duurzaamheid:

Migranten:

 


Klik hier voor nog meer inspiratie voor de dagopeningen.

Heb jij een bijdrage in de vorm van tekst of filmpje? Laat het weten!